מהי דלקת ואיך נתמודד איתה ?

נראה בעצם שכל המחלות הכרוניות  שלנו קשורים לדלקת .

המזונות שאנו אוכלים הם חלק בלתי נפרד ממניעה או מיצירה של תהליכים דלקתיים בגוף.

לעתים קרובות אני מסבירה למטופלים שלי כי תהליכים דלקתיים בגוף מגבירים כאב וגורמים להתפתחות מחלות.

 שיש את הצורך  להוריד  את צריכת התזונה הלקויה שעשירה בסוכר, מזון תעשייתי , שומן רווי, פחמימות ריקות  שהם הגורמים למחלות. 

הידעתם שגם השמנה נחשבת כדלקת ?   אילו עוד מחלות אתם מכירים שנחשבים דלקת ? 

  הנה לכם חלק קטן  ממחלותשנגרמות עקב תזונה לקויה: 

  • אפנדיציטיס – דלקת תוספתן
  • צלוליטיס – דלקת בעור (עקב זיהום)
  • קוליטיס – דלקת במעי הגס, שיכולה להיות חריפה או כרונית
  •  דלקת בשלפוחית השתן בגלל חיידקים או רגישות למזון
  •  דלקת בחניכיים, שיכולה להיות חריפה או כרונית
  •  דלקת של מעטפת הלב
  •   דלקת בשד  

ויש גם מחלות כרוניות שאתם בטח מכירים : 

  • מחלות לב וכלי דם  :  התקפי לב ושבץ מוחי 
  • מחלות אוטו-אימוניות  למינהם כמו: 
  •  זאבת, תת פעילות בלוטת התריס, דלקת מפרקים שגרונית
  • מחלת אלצהיימר  –  לעתים קרובות דלקת במוח תורמת להתפתחותה  המחלה
  • דלקת מפרקים – דלקת במפרק או בשריר (פיברומיאלגיה)
  • גסטריטיס – דלקת בקיבה שעלולה להוביל להתפתחות כיבים
  • אלרגיות –  מגוון רחב של אלרגיות 
  • מחלות לב 
  • פגיעה בכלי דם 
  • כולסטרול גבוה ועוד???

מהי דלקת?

דלקת היא תוצאה של חוסר איזון בגוף!בחיי היומיום שלנו מתרחשים אירועים רבים שמפעילים לחץ על הגוף שלנו. 

על חלקם מהם יש לנו שליטה, ואילו על אחרים פחות. 

רבים מאתנו לא מצליחים להשתחרר מסטרס . 

סטרס כרוני עלול להכניע את הגוף ולגרום לחוסן איזון, ואף למחלות  שנגרמות עקב מחסור בחמצן בתאים הנגרמות מסטרס.  


מהם המזונות העיקריים שגורמים לסטרס ומחלות ?


איך נמנע את בואה של הדלקת?

 

  • אגוזים – אגוזי ברזיל, צנוברים, שקדים, קשיו ואגוזי מלך ללא מלח.   
  • אגוזים עשירים בחומצה לינולאית, חומצת שומן אומגה-6 ייחודית ובריאה
  • גרעינים וזרעים – גרעיני דלעת וחמניות וזרעי צ'יה ללא מלח
  • פירות – פירות אורגניים טריים
  • זרעי פשתן, בתה ירוק ובתות שדה
  • ירקות עלים ירוקים – כרוב עלים, תרד וקייל, בין היתר
  • מוצרי סויה – טופו אורגני, אדממה, מיסוֹ, טמפּה
  • דגים – אכלו דגים שנלכדו בטבע (ולא גודלו בבריכות), אבל לא יותר מפעם אחת בשבוע, עקב סיכון של זיהום בכספית (בין הדגים עם תכולת כספית נמוכה ניתן למנות פורל, דג לבן, סלמון, אנשובי ורבים אחרים).
  • בשר אדום – הקפידו לאכול רק בשר מבקר שניזון מדשא ולא קיבל הורמונים
  • שמן זית – שמן זית כתית טהור עשיר בחומצה אוֹלאית, חומצת שומן אומגה-9. ניתן לבשל עם שמן זית רק בטמפרטורות נמוכות או בינוניות.
  • שמן קוקוס  –  אידאלי לבישול בטמפרטורות גבוהות, ובריא יותר משמן קנולה.  
  • שמן שומשום בהיר – מתאים לבישול בטמפרטורות גבוהות, ויש לו שורה של יתרונות בריאותיים

גם השינויים התזונתיים הבאים יכולים לעזור:

  • להפחית את הצריכה של מוצרי חלב – חלב, שמנת וגבינות
  • להגביל את צריכת הסוכר
  • לאכול פחות דגנים מזוקקים, כמו לחמים, מאפים וקינוחים
  • לשתות יותר מים 

תוספים וצמחים שמפחיתים דלקת:


הוסיפו כורכום למזון , אומגה 3 , קצח, לבונה, זנגביל , ויטמין D, תוספים פרביוטים, זרעי פישתן, ציה ועוד..


אתם בהחלט יכולים להילחם בדלקת

דלקת היא בעיה רצינית שגורמת לסיכון מוגבר למחלות. תזונה לא בריאה ואורח חיים  הם גורמים חשובים לרמות דלקת מופרזות. 

שינויים באורח החיים ותזונה בריאה יכולים לתרום תרומה משמעותית למניעת מחלות רבות. לאנשים שסובלים מדלקת מפרקיםפיברומיאלגיהאלרגיות כרוניות, תסמונת המעי הדולף, גסטריטיס ומחלות דלקתיות כרוניות אחרות מומלץ לשקול גם שימוש בתוספי תזונה, כאשר שינויים בתזונה ובאורח החיים אינם מספיקים.

לייעוץ ניתן לפנות אליי  

תאכלו בריא ותהיו לי בריאים 

היכנסו לקבוצת המתכונים שלי בווצאפ ותהנו בכל יום ממתכונים בריאים.